Yazdır
Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Covid-19 hastası veya temaslısı yüzlerce İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımın karantinada olmaları, filyasyon/izolasyon ile vefa destek gruplarında görev yapmaları ve 2020 yılında yapılması gereken açıktan din görevlisi alımının henüz yapılamamış olması vb. sebeplerle binlerce camimizde görevli problemi yaşanmakta olup vatandaş din hizmeti beklemektedir. Yaklaşık 15 binden fazla cami kadro beklerken üstüne bir de mevcut camilerimizde belirttiğimiz nedenlerle görevli problemi yaşanması, acil alternatif çözümler bulmayı gerekli kılmıştır.

Mil-Diyanet Sen ARGE birimince ‘Sözleşmeli personelimize’ yönelik hazırlanan “Acil Eylem Planı” içerikli raporu Genel Müdürlüğünüzün takdirlerine arz ediyorum.

            Buna göre görev yeri değişen memur başka bir yere atanmış ise 15 günlük mehil müddeti kullanabilmektedir. Sorunun kalıcı çözüme kavuşturulması adına, zaten çok sınırlı haller için kurum içi yer değişikliği hakkı verilen sözleşmeli personelin mağduriyet yaşamaması için Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda düzenleme yapılarak; kurum içi yer değişikliğinde sözleşme feshi ve yeniden sözleşme imzalanması yerine SGK'nın da görüşü alınarak naklen atama uygulaması getirilerek yer değişikliği yapan sözleşmeli personelin mehil izni kullanması sağlanmalıdır.

 

            Takdirlerinize saygılarımla arz ederim.

 

Celaleddin GÜL

Genel Başkan

 

Screenshot 1

Screenshot 2