Yazdır
Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Cami ve Kur’an kursu elektrik-doğalgaz faturaları sorunu giderek dayanılmaz boyutlara ulaştı. Yaklaşık üç yıldır bu müzmin sorunun çözümü için gayret gösteriyoruz. Ancak ne hükumet tarafından ne de Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından konunun çözümüne ilişkin henüz atılmış somut bir adım yoktur. Birçok sorun! bir gecede çıkartılan yasa ile çözüme kavuşturulurken cami ve Kur’an kursu elektrik-doğalgaz, ısıtma-soğutma ve tüm enerji giderleri sorunu hala çözüm bekliyor.

Son bir yılda elektrik ve doğalgaz fiyatlarına gelen fahiş zamlar, vatandaşlar gibi camilerimizi de olumsuz etkiledi. Özellikle son günlerde sendika genel merkezimize bu konuya ilişkin yüzlerce mesaj ulaştı. Camilerimize ve Kur’an kurslarımızın elektrik-doğalgaz yakıt giderleri faturalarını sendikamıza gönderen görevli kardeşlerimiz bu faturaların nasıl ödeneceğini kara kara düşündüklerini ifade ediyorlar. Her Cuma namazından sonra başka camiler için toplanan yardımlardan kendi camilerine sıra gelmediğinden yakınan görevlilerimiz yetkililerden çözüm bekliyor.

Ülkemizdeki tüm kamu kurumlarının ısıtma ve soğutma elektrik-doğalgaz faturaları devlet bütçesinden karşılanırken, sadece camilerimiz ve Kur’an kurslarımız bu hususa ilişkin üvey evlat muamelesine tabi tutulmuştur. Tüm bunlar yetmemiş gibi hala bazı cami ve Kur’an kurslarımızın elektrik ve doğalgaz abonelikleri ‘TİCARETHANE’ statüsündedir. İbadethanelerimiz, ticarethane sayılmış ve faturalarımız daha da kabarık gelmektedir. İlgili kuruluşlarca abonelik işlemlerinde dahi camilerimiz ibadethane olmasına rağmen fahiş miktarda abonelik ücretleri talep edilmektedir.

Bu itibarla;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş’a bu sorunun çözümü için somut adımlar atma ve çözüme kavuşturulması çağrısında bulunuyoruz. Din görevlilerimiz ve Kur’an kursu hocalarımız sizlerden gelecek müjdeli bir haberi beklemektedirler.

 

Celaleddin GÜL- Genel Başkan