Yazdır
Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Şube Müdürü unvanında görev yapan personelimizden asgari görev süresini dolduranlar isteğe bağlı, azami görev süresini dolduranlar ise zorunlu olarak her yıl Mart ayı sonuna kadar DİBBYS üzerinden naklen tayin tercihi yapmaktadır. Ancak, daha önce azami görev süresini doldurarak görev yaptığı bir il tercihi yapmasına ve hâlen görev yaptığı ilin başka bir ilçesini tercih etmesine DİBBYS izin vermemektedir.

Isparta’da görev yapan bir Şube Müdürü, azami görev süresini tamamlayarak Isparta’ya sadece 20 km uzaklıktaki Burdur ilini tercih edebilmekte iken, Antalya’nın Gazipaşa Müftülüğünde görev yapan bir Şube Müdürü ise aynı ile bağlı 366 km uzaklıktaki Kaş ilçesini tercih edememektedir. Bu, anlamsız ve kabul edilemez bir garabettir.

Milli Eğitim Bakanlığı da bir Devlet kurumudur ve Şube Müdürleri aynı İl'e ait farklı ilçelerde görev alabilmektedir. Yine İlçe müftüleri de MEB Şube Müdürleriyle aynı uygulamaya tabi tutumaktadır. Dolayısıyla bu durum emsal teşkil ederek DİB Şube Müdürlerini de kapsamalıdır.

Bu itibarla,
Başkanlığımızda görev yapan Şube Müdürlerine de, aynı il sınırlarında ve daha önce görev yaptığı il tercihi yapmasına izin verilmesini Şube Müdürlerimiz adına talep ediyoruz.