01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Diyanet İşleri Başkanlığınca personelin bilgi ve mesleki seviyesini tespit etmek amacıyla yılda bir yapılan MBSTS, belirlenen illerde ÖSYM tarafından 4 Nisan 2020 tarihinde yapılması planlanmıştı. Dünya genelinde görülen Covid-19 salgını nedeniyle tüm sınavlar gibi MBSTS sınavı da 26 Aralık 2020 tarihine ertelenmişti. Covid-19 salgınının PİK yapması nedeniyle bu sınav geçen hafta ÖSYM tarafından tarihi açıklanmadan tekrar ertelenmiştir.

Pandemi sürecinden kaynaklı olarak bir kaç defa ertelenmek zorunda kalınan ve nihayet belirsiz bir tarihe bırakılan 2020 MBSTS sınavına, gerek 2017 gerek 2018 sınavlarına daha önce girmiş personellerimiz 2020 MBSTS sınavına da  müracaat etmişlerdi. 2017 MBSTS sınavına girmiş olan personelin, salgın nedeniyle sınav tarihinin bir kaç defa ertelenmesiyle, almış oldukları önceki MBSTS puanlarının 3 yıllık geçerlilik süresi dolmuş ve nakil sınavları başta olmak üzere bir çok alanda mağduriyetler yaşanmıştı.

 Önümüzdeki aylarda (2020 MBSTS sınav tarihinin henüz açıklanmadığı gerçeği) göz önünde bulundurularak, icra edilecek birçok nakil vb. sınavlarda yaşanacak mağduriyetler şimdiden nüksetmeye başlamış ve personelimiz arasında huzursuzluklar baş göstermiştir. Bu hususta sendikamıza binlerce mesaj-mail gelmiş ve Başkanlığımızca gerekli tedbirlerin alınması yönünde talepler oluşmuştur.

2020 ve 2021 MBSTS sınavlarının adeta aynı tarihte çakışması göz önüne alındığında aslında 2018 puanlarının da geçerlilik tarihi olan 3 yılı dolduracağı, dolayısıyla 2017 puanları gibi 2018 puanlarının da bir kaç ay sonra kullanılamayacağı gerçeği göz önüne alınarak,

Bu bağlamda;

Süresi dolmuş 2017 puanlarının ve bir kaç ay sonra süresi dolacak 2018 puanlarının geçerlilik sürelerinin yeni mağduriyetlere neden olmayacak şekilde tekrar uzatılarak bir düzenleme yapılmasını,

Takdirlerinize saygılarımla arz ederim.

 

Celaleddin GÜL

Genel Başkan

Powered By aSa