01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Aylardır beklenen açıklama kabine toplantısı sonrasında dün Cumhurbaşkanımız tarafından yapıldı. Açıklama sonrası bazı sözleşmeli kardeşlerimiz sevinirken bazısı da üzüldü. Özellikle yıllardır ciddi mağduriyetler yaşayan, ciddi sıkıntılara maruz kalan süresiz sözleşmeli kardeşlerimizin sevinçleri ve mutlulukları görülmeye değerdi. Çünkü yıllarca bekledikleri kadro müjdesine nihayet kavuşmuşlardı.

Bu kararından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Mil-Diyanet Sen olarak aylardan beri başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve ilgili sendikalara sözleşmelilere verilecek kadro konusunda süresiz ve süreli ayrımı yapılmaması çağrısında bulunduk. Kamuda görev yapan 600 bin sözleşmeliye şartsız kadro verilmesini ısrarla vurguladık.

Maalesef bu hususa ilişkin beklentilerimiz karşılık bulmadı. Süresiz sözleşmeliler sevinirken 3+1’e tabi olanlar yine aynı sistem üzerinde bırakılmış oldu. Yapılan araştırmalar aslında 3+1’lere de kadro verilmesi halinde bu durumun maliyeye ek bir yük getirmeyeceğini ortaya koymasına rağmen neden böyle bir ayrım yapıldı doğrusu anlamak mümkün değil.

Bu İtibarla;

Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığında hizmet eden başta yetkili sendika olmak üzere tüm sendikalara çağrıda bulunuyoruz:

Vakit geçmiş değil. Tasarı önümüzdeki günlerde TBMM’ye gelecek ve orada görüşülecek. Geliniz, el birliğiyle hep beraber mücadele edelim, ciddi bir baskı ve kamuoyu oluşturarak 3+1’leri de torba yasa düzenlemesine dahil edelim. VAR MISINIZ?

Sendikalar olarak birbirimize laf yetiştirme zamanı değil. “Ben yaptım, sen yapamadın” kavgasının zamanı değil. “Ben yetkiliyim, sen değilsin” zamanı değil. Geliniz enerjimizi boş işlerle harcamayalım. El le verelim ve TBMM’ye gelecek torba yasa düzenlemesine 3+1’lerin de dahil edilmesi için hep beraber mücadele edelim.

VAR MISINIZ?

Celaleddin Gül
Genel Başkan

 
Powered By aSa