01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Çok aziz ve muhterem kardeşlerim, hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum.

Bildiğiniz gibi yapılan son toplu sözleşme görüşmelerinde sendikal mecrada %1 baraj sistemi getirilmiştir. Barajın üstünde kalan sendikalara toplu sözleşme ikramiyesi olarak 400 TL ödeneceği, barajın altında kalan sendikalara ise bu meblağın ödenmeyeceği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

 Sendikal mecrada tekelleşmeyi öngören bu haksız karardan %1 barajın altında kalan pek çok sendika ciddi anlamda etkilenmiş ve büyük oranda üye kaybı yaşamışlardır.

Diyanet İşleri Başkanlığımızda %1 sendikalaşma oranı için 1311 üye şartı bulunmaktadır ve bunun için 2021 Mayıs ayı sendika üye sayıları esas alınmıştır.

Mil-Diyanet Sen’in 2021 yılı Mayıs ayı üye sayısı 1874 olarak resmi gazetede yayımlanmıştır.

Mil-Diyanet Sen şu anda toplu katılımlarla birlikte 3000’e yaklaşan üye sayısıyla %3’lük sendikalaşma oranını yakalamıştır.

Üzülerek ifade edeyim ki, tüm bu gerçekler ortada iken ve Resmi Gazete’de Mil-Diyanet Sen’in %1’lik barajı geçtiği tescillenmişken, Diyanet-Sen genel merkezinin, il ve ilçe başkanlarının Diyanet çalışanlarımıza gönderdikleri mesajlarda ve yüz yüze yaptıkları konuşmalarında; “Mil-Diyanet Sen’in %1 barajının altında kaldığını, ödenecek 400 TL’lik toplu sözleşme ikramiyesini alamayacağını, hatta yalan ve iftirayı biraz daha büyüterek, Diyanet-Sen dışındaki hiçbir sendikanın 400 TL’yi alamayacağı şeklinde ve bir Müslümana yakışmayacak tarzda güç zehirlenmesinin de verdiği şımarıklıkla yalan yanlış ve iftira mahiyetinde söylemlere sığındıklarını görmekte ve duymaktayız.

Defaatle açıkladığımız bu gerçeği tekrar ifade etmek istiyorum:

Mil-Diyanet Sen’in baraj sorunu yoktur. Diyanet-Sen’in bizim için koydukları tüm barajları yıkarak geliyoruz. Resmi Gazete’ye göre sendikamız %1 barajının üstünde kalan 6 sendikadan biridir ve diğer 5 sendikanın üyeleri gibi bizim üyelerimiz de 400 TL’lik toplu sözleşme ikramiyesini 2022 Ocak ayından itibaren her üç ayda bir alacaktır.

Buradan Diyanet-Sen’e bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Mil-Diyanet Sen’in önünü kesmek için elinizden gelen tüm gayreti gösterdiğinizin farkındayım. Mil-Diyanet Sen’in hızlı büyümesini durdurmak için getirdiğiniz baraj sistemleri de elhamdülillah elinizde patlamıştır. Mil-Diyanet Sen barajları ve tüm engelleri adeta patlatarak yanardağ misali yetkiyi devralmak için gelmektedir.

Mil-Diyanet Sen’i durdurmaya gücünüz yetmeyecektir. Ne yaparsanız yapın beyhude bir çabadır. Yetkiyi devralmaya geliyoruz. Diyanet camiası Mil-Diyanet Sen çatısı altında toplanmaya başlamıştır. Her gün bir il ve ilçe sendikamıza topluca iltihak etmektedir.

“Önce Ahlak ve Maneviyat” bayrağıyla çıktığımız bu yolda hem camiamıza hem de aziz milletimize en hayırlı hizmetleri yapacağız inşallah.

Bu bağlamda tüm diyanet çalışanlarını Mil-Diyanet Sen çatısı altında toplanmaya davet ediyor, hepinizi hürmetle muhabbetle selamlıyorum.

Esselamu Aleyküm

Celaleddin GÜL

Genel Başkan

Powered By aSa