01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Covid-19 hastası veya temaslısı yüzlerce İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımın karantinada olmaları, filyasyon/izolasyon ile vefa destek gruplarında görev yapmaları ve 2020 yılında yapılması gereken açıktan din görevlisi alımının henüz yapılamamış olması vb. sebeplerle binlerce camimizde görevli problemi yaşanmakta olup vatandaş din hizmeti beklemektedir. Yaklaşık 15 binden fazla cami kadro beklerken üstüne bir de mevcut camilerimizde belirttiğimiz nedenlerle görevli problemi yaşanması, acil alternatif çözümler bulmayı gerekli kılmıştır.

Mil-Diyanet Sen ARGE birimince ‘Sözleşmeli personelimize’ yönelik hazırlanan “Acil Eylem Planı” içerikli raporu Genel Müdürlüğünüzün takdirlerine arz ediyorum.

  • 4/B sözleşmeli personelin çözülmesi gereken onlarca sorunu bulunmaktadır. Bunların başında mezkur personele kadro verilmesi Bu konuda Başkanlığımızın daha fazla inisiyatif alması sağlanmalıdır. 4/B sözleşmeli personelimiz son zamanlarda mahkeme kapılarında kadro problemlerinin çözümü için beklemektedir. Bu durum, personelimizin kurum aidiyetine problem oluşturmakta olup aynı zamanda devletimiz ve görevlilerimiz için büyük bir ekonomik kayba yol açmaktadır. Yetkili makamlarla görüşülerek, bu sorunun 4/B sözleşmeli personelin lehine çözülmesi hem personelimizin kurum aidiyetini kuvvetlendirecek, görevde moral ve motivasyonu artıracak, hem de devletimizin ve personelimizin ekonomik kayıplarını önleyerek yargının iş yükünü hafifletecektir.
  • 4/B sözleşmeli personelimizin kadro sorunu çözüme kavuşturulana kadar, en azından pansuman çözümler kapsamında acilen karşılıklı yer değiştirme işlemleri kolaylaştırılmalıdır.
  • Naklen tayinlerde (D) Grubu münhal cami kadrolarının tamamının sözleşmeli personele açılması sağlanmalıdır.
  • (C) Grubu camilere sözleşmeli personelin atamalarının yapılması için gerekli düzenlemeler acilen yapılarak, görevli sıkıntısı yaşanan birçok il ve ilçemiz rahatlatılmalıdır.
  • Sözleşmeli personele mehil izni kullandırılmalıdır. Sözleşmeli personelin çalışma koşulları 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi ile bu maddeye dayalı olarak yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda kurum içi yer değişikliği yapan sözleşmeli personelin mehil izni kullanabileceği hakkında bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu durumda atama onayı tebliğ edilen personel çalıştığı birimden ayrılışının yapıldığı günü takip eden ilk iş günü yeniden sözleşme imzalayarak yeni biriminde göreve başlamak durumunda kalmaktadır. 657 sayılı Kanun memurlar bakımından bu sorunu çözmüştür. Kanunun 62. maddesinde, "İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle; a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.……"

            Buna göre görev yeri değişen memur başka bir yere atanmış ise 15 günlük mehil müddeti kullanabilmektedir. Sorunun kalıcı çözüme kavuşturulması adına, zaten çok sınırlı haller için kurum içi yer değişikliği hakkı verilen sözleşmeli personelin mağduriyet yaşamaması için Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda düzenleme yapılarak; kurum içi yer değişikliğinde sözleşme feshi ve yeniden sözleşme imzalanması yerine SGK'nın da görüşü alınarak naklen atama uygulaması getirilerek yer değişikliği yapan sözleşmeli personelin mehil izni kullanması sağlanmalıdır.

  • Sözleşmeli personelin bir sonraki yıla aktarılmayan izin haklarının kadrolu personelde olduğu gibi aktarılması sağlanmalıdır.

 

            Takdirlerinize saygılarımla arz ederim.

 

Celaleddin GÜL

Genel Başkan

 

Screenshot 1

Screenshot 2

Powered By aSa