01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül ve beraberindeki heyet Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ’la bir görüşme gerçekleştirdi.

Covid-19 rahatsızlığı geçiren Sayın Erbaş’la yapılan görüşmede gündeme dair konular ele alındı. Genel Başkan Gül, Başkan Erbaş’a geçmiş olsun dileklerini ilettil ve Mil-Diyanet Sen'in sendikal mecrada bugüne kadar yaptığı faaliyetlere ilişkin kısa bir sunum yaptı.

Genel Başkan Gül, özellikle 4/B sözleşmeli konusuna ayrı bir başlık açarak konunun bir an önce başkanımızın riyasetinde çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladığı konuşmasında başlıklar halinde şunları söyledi.

EN CİDDİ TEPKİYİ BİZ GÖSTERDİK

İstanbul Sözleşmesine karşı en büyük tepkiyi Mil-Diyanet Sen'in gösterdik ve buldukları her platformda İstanbul Sözleşmesinden çekilmemiz gerektiğini ısrarla savunduk. Bu konuda sendikalar içerisinde hatta tüm STK'lar içerisinde en büyük tepkiyi biz gösterdik ve Cumhurbaşkanımızın sözleşmeden çekilmemize ilişkin kararından dolayı tekrar teşekkür ettik.

LOJMANSIZ CAMİ KALMASIN İSTEDİK

TOKİ Genel müdürüyle lojmanı olmayan camilerimiz için kış ve yaz mevsim şartlarına dayanıklı prefabrik cami lojmanı projesi için görüşme yaptık. Bu konu Çevre ve Şehircilik Bakanı ile yapacağımız görüşmeden sonra konu daha bir netlik kazanacaktır.

DİYANET  RTÜK’DE TEMSİL EDİLMELİDİR

Ziyarette RTÜK Başkan Yardımcısı ile yapılan görüşme hakkında da bilgiler sunan Gül, Diyanet'in RTÜK'te temsili ve 'Ahlak Denetim Kurulu'nun' kurulması için kamuoyu oluşturmaya devam edeceklerini ifade ettiler. Enerji Bakan yardımcısı ile cami elektrik ve yakıt faturalarına ilişkin görüşme yaptıklarını ifade eden Gül, ilgili yasada yapılacak Enerji giderleri değişikliğiyle aslında konunun çözülebileceğini ifade ettiler.

İLİTAM, DGS VE MBSTS ÜCRETLERİ KONUSUNU GÖRÜŞTÜK

YÖK başkan vekili ile yapılan görüşmenin detaylarını anlatan Gül, İLİTAM, DGS kontenjanlarının artırılması, MBSTS sınav ücretlerinin çok yüksek oluşu, MBSTS sınavlarının 39 il yerine 81 il merkezinde yapılmasına ilişkin yapılan girişim ve görüşmelere dair bilgiler sundular. Sendikalar arası yaşanan gerginliklere de değinen Gül, daha önce yine kendilerinin teklifiyle yapılan sendika genel başkanları toplantısının tekrar yapılmasının çok faydalı olacağını ifade ettiler.

BAŞKAN ERBAŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Sayın Erbaş, Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı ve genel merkez yöneticilerine hususiyetle teşekkür etti. Özellikle İstanbul Sözleşmesi karşısında ciddi duruş sergilediğimizden dolayı sendikamızı tebrik ettiklerini belirttiler. TOKİ, RTÜK ve Enerji Bakanlığı ile yapılan görüşmelerimizin de önemli olduğunu  belirttiği konuşmasında, Diyanet personeli için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ve MBSTS sınavlarının 81 ilde yapılması için kendilerinin de tekrar girişimde bulunacaklarını ifade ettiler. Yapılacak yasal düzenlemede mevcut 'Aydınlatma Giderleri' ifadesinin 'Enerji Giderleri' şeklinde değiştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini de söyleyerek konu hakkında Mil-Diyanet Sen'in gösterdiği hassasiyete de teşekkür ettiler.

Başkan Erbaş, konuşmasının sonunda Sendika Genel Başkanları İkinci Toplantısı teklifini önemsediğini ve en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğini ifade ettiler.

Diyanet personelinin yaşadığı diğer tüm sorunların da ele alındığı ve oldukça çok verimli geçen toplantıya Genel Merkez yönetim kurulu ve Denetleme Kurulu üyelerimiz de iştirak ettiler.

Sendikamız heyetine ve çözüm önerilerimize göstermiş olduğu ilgi ve alakalarından dolayı Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ'a teşekkür ederiz.

Powered By aSa