01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş ile yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen online görüşmenin ardından 05 Ekim 2020 Pazartesi günü ikinci bir görüşme daha gerçekleşti. Görüşmeye Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Genel Başkan Vekili Arif Şenel, Genel Başkan Yardımcıları Hacı Duran Namlı, Ahmet Tahiroğlu ve Ömer Uluçay katıldılar.

 
Başkanlık makamında yapılan görüşmede Diyanet personelinin karşılaştığı birçok sorun ele alındı. Ele alınan sorunların başında cami ve Kur’an kurslarımızın yüklü elektrik-yakıt faturaları konusu oldu. Başkan Erbaş, genel başkanımızın son zamanlarda ısrarla gündeme getirdiği bu konunun esasen kendilerinin de gündeminde olduğunu ve konuyla alakalı yeni bir çalışma başlattıklarını ifade ettiler.
 
Başkanlığımızın geçen hafta ilan ettiği, taşra teşkilatında münhal bulunan kadrolara 4/B Sözleşmeli personel alımı duyurusu ve adaletsiz kontenjan dağılımının da gündeme geldiği görüşmede, hafızlarımıza ayrılan kontenjanın yetersiz olduğu vurgulandı.
 
On gün süren Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge vilayetlerine yaptığı gezisiyle ilgili bilgiler veren Başkan Gül; Personelle yaptığı toplantılarda edindiği bilgilerden yola çıkarak, birçok il ve ilçemizde personel ihtiyacı olduğunu ifade etti. Özellikle Doğubayazıt ilçesini örnek vererek; şube müdürü, vaize, uzman vb. kadrolara atanan personelin o il/ilçelerde göreve başlamadıklarını, birçok camide görevli olmadığından dolayı bazı art niyetli kişi veya grupların bu camilerde faaliyet yapma tehlikesinin olduğunu ifade etti.
 
Görüşmede, bazı televizyon kanallarında yayınlanan ahlaksız programlara ilişkin Başkan Erbaş’ın yaptığı açıklamanın toplumda büyük yankı uyandırdığını ifade eden Gül, Mil-Diyanet Sen olarak zaten kendilerinin de bu konularda çok hassas olduklarını, bu programların yasaklanması için RTÜK’e defalarca müracaat ettiklerini vurguladı.
 
Camiler ve Din Görevlileri Haftasının buruk bir ortamda kutlandığını belirten Gül, bazı yetkililerimizin din görevlilerimizin ellerine karanfiller tutuşturmak suretiyle diğer kurumları ziyaret etmelerini ve çiçek takdimi yapmalarını doğru bulmadıklarını ifade etti. Bunun üzerine Başkan Erbaş; “Bu hafta, din görevlilerimizin haftasıdır, biz ziyaret eden değil ziyaret edilen konumdayız” diyerek genel başkanımıza bu konuda hak verdiklerini ifade ettiler.
Bir önceki görüşmemizde kendilerine takdim ettiğimiz ‘sorunlar ve çözüm önerileri raporunu’ değerlendirdiklerini, aynı konuların tekrar bu görüşmede konuşulmasından çok; farklı konuların müzakeresinin daha sağlıklı olacağını ifade eden Başkan Erbaş’a, genel başkanımız Gül, sendika olarak bundan mutluluk duyduklarını, gündeme getirilen sorunlara çözüm bulmak için gayret gösterilmesinin kendilerini ve camiamızı sevindirdiğini ifade etti.
 
Genel Başkan Yardımcımız ve aynı zamanda Keçiören Müftülüğü Şube Müdürü Ömer Uluçay’ın, personelimizin lojman sorunu ve çözüm önerisi hakkında yaptığı kısa bilgilendirmeden sonra Genel Başkan Gül; din görevlilerimizin kırsal kesimde, ahırdan bozma lojmanlarda ikamet ettiğini söyledi. Bu soruna çözüm önerisi de sunan Gül, lojman yapımıyla ilgili olarak TOKİ ile bir protokol imzalanması gerektiğini, kış soğuğu ve yaz sıcaklarına karşı izole edilmiş prefabrik evlerin var olduğunu, bu evlerin kısa zamanda monte edilebileceğini, lojmana en fazla ihtiyaç duyan il-ilçe ve köylerin tespit edilmesiyle birlikte prefabrik lojmanların yapılabileceğini ifade etti ve Başkan Erbaş’tan konuyla ilgili acilen çalışma yapılması talebinde bulundu.
 
Hacı Bayram ve Ayasofya Camii hutbesi sonrasında yürütülen karalama kampanyasında Diyanetimize ve Başkanımıza sosyal medya mecralarında ciddi destekler verdiklerini ifade eden Başkan Gül, kurumsal kimliğin kendilerinin kırmızı çizgileri olduğunu ifade ederek, sosyal medya ve karanlık hesaplarla mücadele konusunda başkanlığımızın yeni bir birim-ofis kurması gerektiğini ifade etti.
 
Çok verimli olduğuna inandığımız bu görüşme için Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali ERBAŞ hocamıza teşekkür ediyoruz.
Powered By aSa