01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Bugün gerçekleşen Online görüşmede gündeme dair onlarca konu ele alındı. Genel Başkanımız Celaleddin GÜL ve genel merkez yönetiminin ziyaret ettiği 75 il ve 300 ilçede, yerinde tespit ettiği ve rapor haline getirdiği sorunlar ve sıkıntılar, Diyanet İşleri Başkanımıza birinci ağızdan iletilerek öneri, teklif, düşünce ve çözüm önerilerimiz paylaşıldı.

Görüşülen Başlıca Konular;

Genel Başkan GÜL: ‘Birikmiş ve çözüm bekleyen birçok problemin ve sorunun aciliyet durumuna göre ele alınması gerektiğini, teşkilatımızın en küçük biriminden en yüksek birimine kadar görev yapan personelimizin farklı farklı sorunları olduğu, özellikle Pandemi süreciyle başlayan birçok yeni problem ve sıkıntının çözüm beklediği, 4/B sözleşmeli personelimizin yaşadıkları sıkıntıların artık dayanılmaz hale geldiğini, 15 bin cami ve binlerce Kur’an Kursu görevli beklerken verilen 5000’lik kadronun yetersiz oluşu, Cami dernekleriyle ve muhtarlarla yaşanılan sıkıntılara acil çözüm getirilmesi, kangren haline gelen cami elektrik borçları ve yakıt giderleri konusu, MBSTS sınavında yaşanılan fahiş ücret ve tarih değişikliği konusu, anlaşma yapılan bankaların personelimize yaşattığı sıkıntılar, murakıp ve vaizlerin artık umutlarını yitirdikleri özlük haklarındaki iyileştirmeler, lojman problemi ve alınan kiraların getirdiği sıkıntılar,  fahri öğreticilerimizin aldıkları komik ücretlerin arttırılması ve en azından asgari ücret seviyesine çıkarılması, ilçe müftülerimizin yaşadıkları sıkıntılar istek ve talepleri, sendika konusunda tarafsız olması gereken il ve ilçe müftülerimizin taşrada yaşattıkları sıkıntılar, MBSTS sınavlarına yeni kriterlerin getirilmesi ve genç personel ile yaşlı personel arasında adaletin sağlanması vb. birçok konu ele alınarak öneri teklif ve düşüncelerimiz Başkanımıza iletildi.  

Kurumsal Kimlik Kırmızı Çizgimizdir

Genel Başkan GÜL: ‘Diyanet İşleri Başkanlığımızın kurumsal kimliği kırmızı çizgimizdir, Hacı Bayram hutbesi ile başlayan ve Ayasofya hutbesiyle zirve yapan, sistematik bir şekilde kurumumuzu itibarsızlaştırma faaliyetlerine karşı ciddi mücadeleler verdik, ilgili kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunduk, Diyanet personelimize karşı yapılan en ufak bir haksızlık karşısında gerekli mücadeleleri verdik vermeye de devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

Ülke Gündemine Getirdiğimiz Teklifler

Genel Başkan GÜL; Son yıllarda artan manevi tahribatın önüne geçmek için etkin tedbirlerin alınması, bu kapsamda sendikamızın gündeme getirdiği ‘RTÜK’e Diyanet’ten de bir üyenin verilmesi’ ve RTÜK bünyesinde ‘Ahlak Denetim Kurulu -ADK’ kurulması için gerekli yasal çalışmaların başlatılması, Diyanet İşleri başkanlığımızın hazırladığı ve okuttuğu hiç bir hutbenin yargının ve mahkemelerin konusu olmaması için yine sendikamızın gündeme taşıdığı ‘Minber dokunulmazlığı’ teklifimizin ciddi manada değerlendirilmesi ve benzeri konulara ilişkin teklif ve düşünceleri Sayın Diyanet İşleri Başkanımızla paylaşmıştır.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ’tan Mil-Diyanetsen’e Teşekkür.

Diyanet İşleri Başkanımız, Mil-Diyanetsen’in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, Hacı bayram Veli camiinde ve Ayasofya’da okuduğu hutbe ve akabinde gelişen süreçte Başkanlığımızın kurumsal kimliğine ve kendisine verdiğimiz destek için Mil-Diyanetsen’e teşekkür ettiğini ifade ettiler.

ERBAŞ; Mil-Diyanetsen’in Minber Dokunulmazlığı teklifini önemsiyorum

Sendikamızın ülke gündemine getirdiği ‘Minber Dokunulmazlığı’ teklifini gördüğünü ifade eden Erbaş hocamız, konunun detaylıca ele alınması gerektiğini, başkalarının bu konuyu başka yerlere çekmemeleri için üzerinde hassas bir şekilde çalışmamız gerektiğini vurguladı.

 

ERBAŞ: ‘RTÜK’e Diyanet’ten bir üye’ fikri etraflıca müzakere edilmeli

Sendikamızın, yaşanan ahlaki erozyonu önlemek amacıyla gündeme getirdiği ‘RTÜK’e bir üye de Diyanet’ten verilsin’ ve ‘Ahlak Denetim Kurulu’ kurularak başına Diyanet üyesi geçirilsin fikrini sosyal medyadan takip ettiğini, esasen RTÜK ile sıcak ilişkiler içinde olduklarını, konunun etraflıca müzakere edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

ERBAŞ; 5.000 kadro yetersiz, 2021’de tekrar alım olacak inşallah.

Ülkemizde 15 bine yakın camide ve Kur’an Kurslarımızda görevli eksikliği olduğunu, alınan 5.000 kadronun yetersiz olduğunu, 2021 yılı başında tekrar bir alımın olması gerektiğini vurgulayan Erbaş hocamız, sendikamızın bu konuya gösterdiği hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

ERBAŞ; Kardeşlerimizin 2018 puanları yanmasın diye gayret gösteriyoruz.

Verilen 5.000 kadronun onaylanmasını müteakip hemen alım işlemlerini başlatacaklarını, 2018 puanlarının yanmaması için acele ettiklerini, LAKİN; kadro onayının Aralık DHPT’sinden sonra gelmesi halinde de yeni DHPT puanlarına göre alımın gerçekleşeceğini ifade ettiler.

Vekillerimiz de diğer adaylar gibi alım mülakatına hazırlansınlar

Vekillere kadro verileceğine dair bir gündemin olmadığını, Vekillerimizin de diğer adaylar gibi alım mülakatına hazırlanmalarını tavsiye ettiğini ifade ettiler.

ERBAŞ; Murakıp ve Vaizlerimiz için çalışıyoruz.

Uzun süreden beri bir türlü çözülemeyen vaiz ve murakıplarımızın durumlarıyla alakalı kendilerinin de çalışmaları ve girişimleri olduğunu belirten Erbaş hocamız, inşallah en yakın zamanda bu problemi de çözeriz iafdelerini kullandılar.

ERBAŞ; Mil-Diyanetsen’in Fahriler için önerdiği teklif esasen bizim de gündemimizde.

Fahri öğreticilerimizin aldıkları ücretleri yetersiz bulduklarını, Mil-Diyanetsen’in gündeme getirdiği ‘ücretlerin asgari ücret seviyesine çıkarılması’ hususunun aslında zaten kendilerinin de düşündükleri bir husus olduğunu, önceki Başbakanla müzakeresini yaptıklarını, tekrar girişimde bulunacaklarını ve ücretlerin makul bir seviyeye çıkarılması için çalıştıklarını ifade ettiler.

Görüşmeye Genel Başkan Celaleddin GÜL’ün yanı sıra, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Tahiroğlu, Hacıduran Namlı, Ömer Uluçay ve Denetim kurulu başkanı Salim Oyuncu katıldılar.

Mil-Diyanetsen genel merkezi adına Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza bu nazik kabülleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Sendikacılıkta yeni bir dönemi başlatan ve sendikacılığa yeniden format atan Mil-Diyanetsen, artık Diyanet Camiamızın parlayan yıldızı olmuştur.

Mil-Diyanetsen

Genel Merkezi

Powered By aSa