01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Mil-Diyanet Sen'in aylardır gündemden hiç düşürmediği "Cami elektrik faturaları sorununa" ilişkin bir kaç gün önce önemli bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, cami, cemevi, kilise ve havraların aydınlatma, ısıtma, soğutma, ses sisteminden kaynaklı elektrik giderlerinin genel bütçeden karşılanmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Sayın Bekaroğlu bu kanun teklifini 81 İl Müftülüğünün kurumsal e-posta adreslerine de göndermiş.

Mevcut yasalarda cemevleri ibadethane statüsünde olmadığı için bu kanun teklifi ya reddedilecektir ya da Ak Parti grubu tarafından içinde “cemevleri” ibaresi geçmeyen yeni bir kanun teklifi düzenlenerek meclise sunulacaktır.

İster CHP'nin mevcut kanun teklifi olsun, isterse Ak Parti grubunun sunacağı teklif olsun, dikkat edilecek en önemli husus: Aydınlatma, ısıtma ve soğutma ifadeleri yerine hepsine şamil olacak "Enerji Giderleri" ifadesinin kullanılması çok önemli bir husustur.

Şayet ilgili madde "Enerji Giderleri" şeklinde kanunlaşmaz ise zaman içerisinde yine aynı sorunların yaşanmasına sebep olacaktır.

Cemevlerinin yasal olarak ibadethane statüsünde olmadığını bildiği halde CHP'nin bu şekilde bir teklif sunması konunun sulandırılarak daha da çözümsüz bir hale dönüşmesine sebep olmaz inşallah.

TBMM'YE ÇAĞRI !

Madem cami elektrik faturaları sorunu Yüce Meclisimizin gündemine girdi; İktidarı ve muhalefetiyle lütfen elele vererek bu sorunu çözüme kavuşturunuz.

Din görevlilerimiz ve Kur'an Kursu Öğreticilerimiz TBMM'den gelecek müjdeli haberi beklemektedirler.

Şimdi değilse ne zaman?

Powered By aSa