01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

davanizdavaKamuda 4/B statüsünde sözleşmeli istihdam edilen on binlerce din görevlisi kadro almak için mücadele veriyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, 4/B kapsamında çalışan görevlilerimizin kadro sorunu yıllardır devam ediyor. 2018 yılında çıkartılan 703 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile 9 Temmuz 2018 tarihinden sonra başlayan sözleşmeli personel ise, 3+1 sistemine göre kadroya geçirilecektir.

Ancak; aynı işi yapmakta olan fakat bu tarihten önce çalışmaya başlayan sözleşmeli personele halen anaların ak sütü gibi helal olan, hak etmiş oldukları kadro hakkı verilmiyor.

Sözleşmeli personelin kadroya geçmek için açtığı davalar, çalışanlar lehine sonuçlanmaya başladı. Davayı kazananlar kadroya geçiriliyorlar. Ancak, kadroya geçebilmek için herkesin bireysel dava açması gerekiyor. Davaların çalışanlar lehine sonuçlanmasının ardından diğer sözleşmeli personel de bireysel davalar açmaya başladı. İdare mahkemelerde de dosyalar giderek birikiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığında çeşitli pozisyonlarda çalışan 28 bin 4/B sözleşmeli personel bulunmaktadır. Bunlardan yaklaşık 10.000 civarındaki personelin 703 sayılı KHK’dan sonra göreve başladıkları için 3+1 sistemiyle 4 yıl sonra kadro hakkını elde edecekler. Ancak; daha önce çalışmaya başlayan 18 bin kişinin ise sürekli sözleşmeli olarak kalacaklardır.

18 bin kişinin mahkemelerde dava açmaya hazırlandığı, diğer kurumlarda çalışanlarla beraber on binlerce kişi mahkemelere başvurmaya hazırlanmaktadır.

Kadroya geçmek için açtıkları davaları kazanan personelimizin mahkeme kararları kesinleştiği için şu anda herkes dava açmaya hazırlanmakta. Biz istiyoruz ki bu sorunu mahkemeler değil, siyaset kurumu çözsün. Personelimiz neden mahkeme kapılarında çözüm arasın. Binlerle ifade edilen kişi davayı kazandığında dava giderleri devletimize yük olsun. Binlerce dosya, yargımıza yük olsun.

Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.

Mil-Diyanet Sen’in mahkeme ve dava açma sürecinde 4/B sözleşmeli personelimize sunduğu özel uygulama büyük ilgi gördü.

İlklerin sendikası olan Mil-Diyanetsen sözleşmeli personelimizin en büyük sorunu olan kadro sorununa el atmış ve mahkeme ve dava açma sürecinde 4/B sözleşmeli personelimize kadroya geçmek için dava açma sürecinde hukuki destek verecektir.

Diğer sendikaların dava açma süreci başında talep ettiği 300-400 TL’lik meblağı, Mil-Diyanet Sen sözleşmeli kardeşlerimizden talep etmeyecektir. Davanın kazanılması halinde cebinden bir kuruş masraf yapmadan kadroya geçmiş olacaktır. Açılan davayı kaybetmesi halinde ise mahkeme masraflarını kendisi karşılayacaktır.

Kamudaki 4/B Sözleşmelilerle alakalı siyaset kurumuna yaptığımız çağrının karşılıksız kalması sebebiyle; Cumhurbaşkanımızın meşhur tabiri ile ‘kendi göbeğimizi kendimiz kesmemizin’ artık elzem olması sebebiyle, Mil-Diyanet Sen olarak, tüm sözleşmeli kardeşlerimizi bu süreçte dava açmaya çağırıyor ve sendikamızın sunduğu bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz.

YAPARSA MİL-DİYANET SEN YAPAR

 

Ömer ULUÇAY

Mil-DİyanetSen Genel Başkan Yardımcısı

Powered By aSa