01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

 

Görevde yükselme sınavı yapılarak, özellikle gençlik hizmetlerinde istihdam edilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığımıza atanan Din Hizmetleri Uzmanlarımızın taşrada karşılaşmış olduğu sorunlar görev ve çalışma motivasyonlarını olumsuz yönde etkilemektedir.

İl ve ilçe Müftülüklerinde görev yapan Din Hizmetleri Uzmanlarımızın görev yaptığı başlıca alanlar şunlardır:

*Gençlik ve Spor Bakanlığı Öğrenci Yurtları

*Hastaneler

*Ceza İnfaz Kurumları

*Gençlik Merkezleri

*ADRB ve ADRM Büroları

* Fetva Nöbetleri

*Gençlik Koordinatörlüğü

* Engelliler Koordinatörlüğü

*Göç ve Manevî Destek Koordinatörlüğü

*Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü

*Cuma ve Bayram Vaazları

*Proje Yazma ve Geliştirme

*Raporlama

Bir çok il ve ilçemizde yukarıda saydığımız alanlarda görev almak istediği halde, bu taleplerinin müftülükler tarafından görmezden gelinip, bu alanlara alt kadrolardan görevlendirme yapılması, başta sekreteryalık olmak üzere alanı dışında görevler verilmek suretiyle Din Hizmetleri Uzmanı yönergesine aykırı bir şekilde görev verilmesi; Din Hizmetleri Uzmanlarımızın yaşadığı sorunlar arasında yer almaktadır.

Din Hizmetleri Uzmanlarımızın Talepleri:

*İl ve İlçe müftülüklerinde Din Hizmetleri Uzmanlarının, Görev ve Çalışma Yönergesine uygun bir şekilde, özellikle gençlere yönelik çalışmalar ile Aile ve Dini Rehberlik Büro (ADRB) veya Aile ve Dini Rehberlik Merkezlerinde (ADRM) etkin bir şekilde görev alması sağlanmalıdır.

*İl ve İlçe müftülükleri tarafından yapılan proje, seminer, panel, sempozyum ve benzeri çalışmalarda en az 1 (Bir) Din Hizmetleri Uzmanı görev almalıdır.

*İl ve İlçelerde oluşturulan İrşad Hizmetleri Kurulunda ve kurulun toplantılarında Din Hizmetleri Uzmanı asil üye olarak bulunmalıdır.

*Din Hizmetleri Uzmanları, İl ve İlçe İrşad Hizmetleri Kurulu üyesi olarak doğrudan İl veya İlçe Müftüsüne bağlı olarak çalışmalı ve sekreterya görevi verilmemelidir.

*Din Hizmetleri Uzmanı, Eğitim Uzmanı, Vaiz, Murakıp ve Şube Müdürü kadroları eşdeğer kadro olarak yeniden düzenlenmelidir.

*Din Hizmetleri Uzmanı, çalışma yönergesinde belirtilen (Öğrenci Yurtları, Gençlik Merkezleri, Ceza İnfaz Kurumları, Sağlık Kuruluşları, Sosyal Hizmet Kurumları vb.) görevleri yerine getirirken çalışma saati en fazla 5 saat olarak uygulanmalı ve bu görevlerde uzmanlara tercih hakkı verilmelidir.

*Din Hizmetleri Uzmanı olarak atanan/görev yapan personele 8 (Sekiz) yıl görev şartı aranmaksızın torba kadro verilmelidir.

*Din Hizmetleri Uzmanı ve Eğitim Uzmanı özel hizmet tazminatı ve ek ödemelerinde diğer kurumlarda görev yapan uzmanlara eşdeğer olacak şekilde iyileştirmeler yapılmalı ve 68/B Torba Yasa mağduriyeti ortadan kaldırılmalıdır.

*Eş durumu mazeretinden dolayı mağduriyet yaşayan Din Hizmetleri Uzmanları için aile bütünlüğü sağlanması açısından görev süresi ve eşinin kadrosuna bakılmaksızın naklen tayin talebinde bulunma hakkı verilmelidir.

*İl ve ilçe Müftülüklerinde vaiz ve murakıplara uygulanan esnek mesai saatleri Din Hizmetleri Uzmanları için de uygulanmalıdır.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Dr. Burhan İşliyen, Din Hizmetleri Genel Müdürümüz Bünyamin Albayrak ve Daire başkanlarımıza, Din Hizmetleri Uzmanlarının taşra teşkilatlarında yaşamış oldukları sorunları ve talepleri arz ediyor, gereğinin yapılacağı konusunda ümidimizi beyan ediyoruz.

 

Halil FINGALOĞLU

Mil-Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı

Powered By aSa