01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Sayın Maliye Bakanı ! Binlerce Camii ve Kur’an Kursu Kadro Bekliyor, Diyanet Üvey Evlat mı?

Ülke genelinde yaklaşık 15 bin cami ve binlerce Kur’an Kursu kadrolarının boş olması giderek artan ciddi bir sorun haline gelmiş durumda. Başkanlığımıza bağlı il, ilçe ve kırsalda bulunan camilerimizde, din görevlilerimizin olmayışı halkımızın ve devletimizin güvenlik problemini de etkileyen önemli bir unsur haline dönüşmüştür. 

Halkımızın dişinden tırnağından artırarak yaptırdığı camilerimiz din görevlilerini bekliyor. Din hizmeti din görevlisi olmayan camilerimizde ehil olmayan kişilerce verilmektedir. Din hizmetinin ehil ellerde sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için boş kadroların ivedilikle doldurulması elzem bir durumdur.

Pandemi öncesi söz verilen 9500’lük kadro müjdesi maalesef gerçekleşmemiş ve normalleşme süreci sonrasına ertelenmişti. Pandemi sürecinin akabinde başlayan yeni normalleşme süreciyle beraber, hemen hemen tüm kurumlara binlerce kadro verilirken, Diyanet göz ardı edilerek ihmal edilmiştir. 

Atanmayı bekleyen binlerce aday din görevlilerimiz ve Kur’an Kursu öğreticilerimiz, haklı olarak ciddi tepkiler ortaya koymakta, hemen hemen her gün yaptıkları sosyal medya vb. etkinlikleriyle yetkililerin dikkatlerini çekmeye çalışmaktadırlar.

On binlerce aday kardeşimiz, iktidardan ve Maliye Bakanlığı’ndan gelecek müjdeli bir haberi beklemektedir. Pandemi öncesi söz verilen alım için KPSS ve DHPT sınavlarına giren ve iyi puanlar alan adaylar, gecikme nedeniyle puanlarının yanmasından endişe etmektedirler. 

Yetkililere, özellikle de Maliye Bakanı’na sesleniyoruz.

Diğer kurumlara verdiğiniz kadro onayını lütfen Diyanet İşleri Başkanlığı için de veriniz. Atanmayı bekleyen binlerce din görevlisi adayı sabırsızlıkla sizlerden ONAY müjdesini beklemekte. Diyanet’e üvey evlat muamelesi yapılmasın. Yaklaşık 70 bin personeliyle Vefa sosyal destek gruplarında 7/24 milletimizin hizmetine koşan ve toplumun her kesiminin büyük teveccühüne mazhar olan Diyanet İşleri Başkanlığımız ihmal edilecek bir kurum değildir. 

             Celaleddin GÜL

              Genel Başkan

Screenshot at Jul 26 20 58 57

Powered By aSa