01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut'a DİYANET-TOKİ Projemizi Arz Ettik

Mil-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Celaleddin Gül ve beraberindeki heyet Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut’u makamında ziyaret ederek muhtelif konulara ilişkin istişarelerde bulundu.

Mil-Diyanet Sen’in uzun zamandır gündeme getirdiği DİYANET-TOKİ lojman projesi konuşulan konular arasındaydı. Genel Başkan Gül, kırsalda köy ve mezralarda kamu görevlisi olarak görev yapan tek meslek grubunun din görevlileri olduğunu, birçok köy ve mezrada oturulabilecek bir ev-lojmanın olmadığını ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TOKİ işbirliğiyle uygulanabilir bir proje çalışması yapılarak bu sorunun kalıcı olarak çözülebileceğini belirtti.

Son zamanlarda büyükşehirlerden köylere ve mezralara ciddi oranda geri dönüşlerin yaşandığını ve ifade eden Gül, köylerde artan nüfus göz önüne alınarak sadece din görevlisi için değil, öğretmen için de lojman yapılması gerektğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Bulut ise, bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı Mil-Sen heyetine teşekkür etti. Mil-Diyanet Sen’in sunduğu Diyanet-TOKİ lojman projesi hakkında şimdilik olumlu veya olumsuz görüş belirtmesinin doğru olmayacağını ifade ettiler.

Ziyarete Sağlık Mil-Sen Genel Başkanı Mustafa Taç ve Mil Bayındır-Sen genel Başkan Yardımcısı Necattin Kaya da eşlik ettiler.

Mil-Diyanet Sen
Genel Merkezi

Powered By aSa