01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Mil-Diyanet Sen olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı hangi müftülük ve müdürlükte ya da hangi kademesinde çalışırsa çalışsın; her bir çalışanı kardeşimiz olup, mağdur olduysa yardımcı olacağız, haksızlığa uğramışsa savunacağız şeklinde her fırsatta dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz.

Bugün de Eğitim Merkezi Müdür ve müdürlüklerinin problem ve ihtiyaçlarını ele aldık.

1- Aralık ayında yapılması planlanan İl Müftüleri Toplantısına Eğitim Merkezi Müdürlerinin de katılması sağlanmalıdır. Kurumun tüm çalışanlarının eğitiminin yapıldığı yer Eğitim Merkezi Müdürlükleri olup, Müdürlerle de istişare edilmeli ve fikirlerine önem verilmelidir.

2- Kurulması planlanan Diyanet Akademisi konusunda Eğitim Merkezi Müdür ve öğretmenleriyle bir toplantı yapılmalıdır.

3- İl Müftülükleri ile Eğitim Merkezi Müdürlükleri protokol bakımından eşit iken, özlük hakları bakımından neden eşit değildir? İl Müftülerinin ek göstergesi 3600 iken, makam tazminatı dahi alamayan Eğitim Merkezi Müdürlerinin ek göstergesi 3000 olup, 3600 seviyesine çıkarılmalıdır.

4- Eğitim merkezlerimizde Eğitim Görevlisi ve Öğretmen kadrolarında ciddi manada açık/ihtiyaç bulunmakta olup, Başkanlığımız bu konuda bir çalışma yaparak eğitim merkezi müdürlüklerimizin ihtiyacını gidermelidir.

5- Vaizlik, Baş İmam-Hatip ya da Uzman İmam-Hatiplikten eğitim merkezi öğretmen kadrosuna atananların maaşlarında düşme olmasından dolayı söz konusu kadrolarda çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir.

6- Milli Eğitim Bakanlığında ve DİB Kur'an Kurslarında öğreticilere fiili olarak derse girme şartı aranmaksızın her ay ek ders ücreti ödenirken, Eğitim Merkezi öğretmen ve eğitim görevlilerine de ek ders ücreti ödenmesi için çalışma yapılmalıdır.

7- Yatılı Kursiyer olan eğitim merkezlerinde nöbet tutan öğretmenlere, kur’an kurslarında olduğu gibi nöbet ücreti ödenmelidir.

8- Eğitim dönemleri için Başkanlığımızca “Eğitim Takvimi” planlaması yapılmalı ve bu, eğitim merkezlerine zamanında ilan edilmelidir.

9- Eğitim Merkezlerine sürekli işçi olarak atanan personelden (KHK ile taşerondan alınan), görevden ayrılan ve emekli olanların yerine personel alınamadığından dolayı bu durum, hizmetin aksamasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla personel alımı için acil çalışma yapılması gerekmektedir.

10- Müftülüklerde olduğu gibi Eğitim Merkezlerine de "EĞİTİM UZMANI" kadrosu verilmeli ve acil olarak bu kadrolar doldurulmalıdır.

Sen, Ben Değil, BİZ olacağız. Hep birlikte hakça ve adil bir yönetim için hep birlikte DİYANET olacağız.
#MİLDİYANETSEN

Powered By aSa