01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Mil Diyanet Sen'in aylardır dikkat çektiği Camiler ve Kur'an Kurslarının elektirik faturası problemi ciddi devasa boyutlara ulaştı.

Mardin, Cizre, Silopi başta olmak üzere ülkemizin birçok İl ve ilçelerinden elektrik faturaları borcu nedeniyle camilerin elektriklerinin elektrik şirketleri tarafından kesildiği ve camilerde 48 saattir ezanların okunmadığı haberlerinin medyaya da yansıdığına üzülerek şahit olduk.

Mil Diyanet Sen olarak Enerji Bakan Yardımcısı ve Diyanet İşleri Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde, ilgili yönetmelikte geçen 'aydınlatma giderleri' ibaresinin 'enerji giderleri' olarak değiştirilmesi gerektiğini ifade etmiştik.

Teklifimizin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği hususunu, yaşanan bu son gelişmelerle malesef tekrar müşahade ettik.

Mecliste grubu bulunan bütün siyasi partiler ve Diyanet İşleri Başkanlığımız sorunun çözümü konusunda ivedilikle adım atmalı, ilgili yasa maddesi değiştirilmelidir.

Mil Diyanet Sen olarak konunun çözümü noktasında gerekli gayretleri göstereceğimizi ve konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildirmek isteriz.

Önceki gün yaşanan bazı il ve ilçelerdeki camilerimizin elektriklerini kesen elektrik şirketlerine de çağrıda bulunuyoruz:

Ezanların okunmasına engel olunan bu kanunsuz işlemi lütfen durdurunuz. Kestiğiniz elektrikleri bir an önce açınız.
#MİLDİYANETSEN

Powered By aSa