01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılına kadar kamuda zorunlu engelli personel çalıştırma yasasına istinaden şartsız EKPSS sonuçlarına göre herhangi bir ortaöğretim, ön lisans, lisans mezunu olanlardan alım yapılıyordu.

Ancak; 2018 yılından itibaren Başkanlığa alınacak engelli personelin genel nitelik şartları; İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Ön lisans ve İlahiyat Fakültesi mezunu olmak şeklinde   değiştirilmiştir. Fakat bu genel niteliklerin yanında özel nitelik olarak sadece İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Ön lisans mezunu din hizmetleri kadrolarına 7233 (Hafızlık Belgesine Sahip Olmak) No’lu bir nitelik kodu konulmuştur. İlahiyat Fakültesi mezunları için bu şart konulmamıştır.

 Anayasamızın eşit ilkesine göre özellikle engelliler arasında bir ayrıma ve adaletsizliğe sebep olan bu durumun düzeltilmesi gerekmektedir. EKPSS gibi engellilere özel uygulamalarda eşitliğin sağlanması izahtan varestedir.

Şayet Diyanet İşleri Başkanlığı bu getirdiği özel nitelik ile din hizmetleri sınıflarında engelli çalıştırmak istemiyor ise, o zaman Din Hizmetleri sınıflarına engelli kontenjanı açmaması, bunun yerine “Yardımcı Hizmetler” ile “Genel İdari Hizmetler” sınıfı kadrolarının açılması hakkaniyete daha uygun olacaktır.

Engelli personel istihdam edilebilmesi için gerekli düzenlemenin Başkanlığımız tarafından yapılmasını, Engelli kardeşlerimizin mağduriyetin giderilmesi hususunda gerekli çalışmanın yapılması ve bu kardeşlerimizin engellerine bir engelde bizim çıkarmamız gerektiğini, bundan sonra yapılacak atamalarda buna göre bir düzenleme yapılmasını arz ederim.

 

Arif ŞENEL

Genel Başkan V.

 

 

 

engelliraporu

Powered By aSa