01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Mil-Diyanet Sen Genel Merkezi olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkan Yardımcısı Hacı Ali Ulutaş ile elektriği kesilen, sigortaları indirilen cami ve Kur'an kurslarımızın kronikleşen o sorununu görüştük.

Özellikle yaz ve kış aylarında gelen yüklü faturalar karşısında çaresiz kalan din görevlilerimizin ve Kur'an kursu yöneticilerimizin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdik. Son zamanlarda muhtelif il ve ilçelerde faturaların ödenmemesi gerekçe gösterilerek elektrik tedarik şirketleri tarafından camilerimizin ve Kur'an kurslarımızın sigortaları indirilmiş, hatta merkezi ezanlar dahi okunamamıştı.

Genel Başkan Celaleddin Gül, EPDK Başkan Yardımcısına yaşanan bu sorunun çözümü için neler yapılabileceğini sordu ve müzmin hale gelen bu problemin çözümü konusunda EPDK’dan yardımcı olmalarını talep etti. Sebep ve gerekçe ne olursa olsun, camilerimizin sigortalarının indirilmesinin doğru olmadığını ifade etti ve EPDK olarak konuya ilişkin bir değerlendirme yapmalarını, ayrıca bu uygulamaya son vermelerini talep etti. Genel Başkan Gül, elektrik tedarik şirketlerinin bu konuda halkımızın dini değerlerini göz ardı ettiklerini, özellikle müftülüklerimize karşı çok sert ve olumsuz yaklaştıklarını, EPDK olarak tedarik şirketlerini uyarmalarını istedi.

EPDK Başkan Yardımcısı Hacı Ali Ulutaş da, camilerin sigortalarının indirilip aboneliklerinin iptal edilmesine üzüldüklerini ifade ederek, ilgili kanun maddesinin cami, ev vb. ayrım yapmadığını ve bu konuda mabedlerimize pozitif bir ayrımcılığı öngörmediğini belirtti. Diyanet İşleri Başkanının bu konunun çözümü için Cumhurbaşkanı nezdinde bir görüşme yapması gerektiğini, ilgili kanun üzerinde camilerimize özel bir uygulama veya düzenleme yapılması için harekete geçmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Mil Diyanet Sen
Genel Merkezi

Powered By aSa