01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

2020 yılının başından itibaren dünyayı ve güzel ülkemizi etkisi altına olan Covid-19 ile mücadele halen devam etmektedir. Bu kapsamda ülkemizde de bazı tedbirler alınmış, Vefa Destek Grupları, Filyasyon ekipleri kurulmuş ve buralarda kamu görevlileri görevlendirilmiştir.

Bu kapsamda Vefa Destek Gruplarında ve Filyasyon ekiplerinde ağırlıklı olarak din görevlileri görevlendirilmiştir. Din görevlilerimiz salgın döneminde fiili olarak hem asli görevlerini yapmışlar hem de anılan ekiplerde büyük bir özveri ile kendi görev yerlerinden oldukça uzak yerlerde, bu görevleri yerine getirmeye gayret etmişlerdir.

Ancak; Yaz Kur’an kurslarının başlamış olması, (20 Ağustos’a kadar devam edecek olması) yaklaşan Kurban Bayramı, Kurban kesim merkezlerinde verilen görevler, cami veya mescitlerde yapılan asli görevler, Filyasyon’da görev alan personelimizin hem asli görevi hem de filyasyon ekiplerinde görevlendirilmesi din görevlilerimizin iş yükünü oldukça artırmış, verimli bir görev yapması imkansız hale gelmiştir.

Bu nedenle filyasyonda görev alan cami görevlilerimizin ya idari izinli sayılmalı ya da, Yaz Kur’an kursları döneminde vefa sosyal destek ve filyasyon ekiplerindeki görevlerinden muaf tutulmalıdır. Pandemi süresince Vefa Destek Gruplarında, Filyasyon ekiplerinde özveri ile yoğun mesai yapan görevlilerimizin moral ve motivasyonunun yükselmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Mülki İdare Amirlerimizin (Vali ve Kaymakamlarımızın) bu zorlu pandemi döneminde anlayışla hareket etmeleri, Din görevlilerimizin bu tür sorunlarının çözümünde büyük önem arz etmektedir.

 

Celaleddin GÜL

Genel Başkan

Powered By aSa