01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

"Yetkiyi Devralıyoruz" temalı Mil Diyanet Sen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı bugün Ankara’da gerçekleşti. Altındağ Yunus Emre Kültür Merkezi salonunda yapılan ve yoğun bir katılımın olduğu genel kurulda Celaleddin GÜL tekrar genel başkanlığa seçildi. Divan başkanlığını Ahmet Tahiroğlu’nun yaptığı genel kurula Mil Diyanet Sen delegasyonunun yanı sıra il ve ilçe başkanları da katılım sağladı.

Genel kurulda yaptığı konuşmada genel Başkan Gül: Yapılan resmi üye sayıları tespitinde Mil Diyanet Sen’in %95,5’lik oranla en hızlı büyüyen sendika unvanı aldığını, yirmi ay gibi bir sürede yakaladığı büyüme oranıyla sıralamada ilk 5’e girerek artık yetkili sendikaya alternatif olduğunu ispatladığın ı ifade etti.

Mil Diyanet Sen’in sendikal çalışmalarını Diyanet camiasının sorunları ve çözüm önerileri alanındaki faaliyetler; Ayrıca ülkemizde yaşanan manevi tahribat ve çözüm önerileri şeklinde iki koldan ayrı ayrı faaliyet yürüttüğünü belirten GÜL, Sadece Diyanet camiasının değil, tüm milletimizin ilgisine ve teveccühüne mazhar olduklarını ifade etti.

Genel Başkan GÜL, İstanbul Sözleşmesi, LGBT dernekleriyle mücadele, Aile Bakanlığı nezdinde yapılan çalışmalar, RTÜK projesi ve ‘Ahlak Denetim Kurulu’ teklifi, YÖK nezdinde yapılan girişimler, Cami elektrik sorunun çözümü için Enerji Bakanı ile yapılan görüşmeler, ÖSYM’nin din görevlilerimize uyguladığı çifte standart ve minber dokunulmazlığı gibi başlıklarla ön plana çıkan faaliyetlerimiz ve girişimlerimiz… Kısacası manevi tahribatın önüne geçmek için verdiğimiz mücadelelerin camiamızda büyük ilgi uyandırdığını söyledi.

Diyanet çalışanlarına yönelik yapılan faaliyetlere de değinen genel başkan Gül, başta 4/B Sözleşmeli Personel olmak üzere, vekil ve fahri öğreticiler, C Grubu camilerin sözleşmelilere açılması, nakil işlemlerinde yaşanan adaletsizlikler, vaiz, murakıp, uzman, VHKI, şef, müdür vb. çalışanlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik yapılan ARGE çalışmaları ve raporların da büyük yankı uyandırdığını söyledi.

Başta Dernek terörü ve muhtar tasallutu olmak üzere din görevlilerimizi rencide eden bu kabil sıkıntıların çözüm önerilerini hazırladıklarını gerekli çalışmaların yakında başlatılacağını ifade eden GÜL, TOKİ-Diyanet işbirliğiyle lojman projesi için TOKİ Başkan yardımcılarıyla iki defa görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek yakın zamanda somut bir adım atılabileceğini ekledi.

Yetkili sendikanın her gün kan kaybettiğini belirten Gül, 6. Toplu sözleşme görüşmelerinde sergiledikleri performansın çok düşük olduğunu ve diyanet camiasını artık temsil etmekten uzak kaldıklarını söyledi. Güç zehirlenmesi hastalığının pençesinde boğuşan Diyanet Sen’in artık miladını doldurduğunu, 23 yıllık yorgunluğun sıkıntısını çektiklerini, dolayısıyla artık Mil Diyanet Sen’in yetkiyi devralma zamanının geldiğini söyledi.

Genel kurula katılan Mil Ulaştırma Sen genel başkanı Mehmet Yıldız, Kadın komisyonları başkanı Şehrinaz Aylı AYABAKAN ve bir çok il ve ilçe başkanları da birer konuşma yaparak gündeme dair açıklamalarda bulundular.

Genel Kurul Toplantısı sonunda zorunlu organların seçimi gerçekleşti.

Mil Diyanet Sen yeni genel merkez şu isimlerden oluştu:

  • Celaleddin GÜL
  • Arif ŞENEL
  • Ahmet TAHİROĞLU
  • Ahmet Turan GÖRGÜN
  • Halil FİNGALOĞLU
  • Yusuf AVCI
  • Hacı Duran NAMLI

Denetim Kurulu Başkanı: Salim OYUNCU

Disiplin Kurulu Başkanı İsa KUKUŞ

 

YETKİYİ DEVRALIYORUZ

ARTIK BİZ VARIZ

 

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Powered By aSa