01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül ve beraberindeki heyet 25.02.2021 Perşembe günü saat 13.00’te Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Çeşitli konuların ele alındığı görüşmede ülkemizde yaşanan manevi tahribat ve çözüm yolları konusunda özellikle sendikamızın projeleri ve faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere Eş cinsel LGBT dernekleri, süresiz nafaka, RTÜK projesi, minber dokunulmazlığı, TOKİ-Diyanet işbirliği Lojman projesi, Cami elektrik ve yakıt faturaları sorunu, 4/B sözleşmeli personel, vaizler, uzmanlar ve fahri öğreticiler problemi gibi başlıklar ele alındı.

Oldukça elverişli geçen görüşmede Genel Başkan Celaleddin GÜL, ülkemizde yaşanan manevi tahribata da dikkat çekerek Aile Bakanlığının Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak çalışma ve projeler geliştirmeleri gerektiğini vurguladı ve süresiz nafaka konusunda artık somut bir adımın atılması gerektiğini ifade etti.

Genel Başkan Gül, sözleşmeli personelin yaşadıkları sıkıntıların had safhaya ulaştığını, bu feryadın mutlaka duyularak kadro verilmesi gerektiğini, yine vekil ve fahri Kur’an kursu öğreticilerimize bir an önce kadro verilmesi gerektiğini aksi takdirde ciddi bir boşluğun olduğunu vurguladı. Kadro verilene kadar en azından fahri Kur’an kursu öğreticilerimizin ücretlerinin ivedilikle asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini, bu konuyu sayın Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş’a da daha önce arzettiklerini ve sayın Başkan’ın da konuya olumlu baktığını ifade ettiler.

Sayın Gül görüşmeye dair sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen hafta Din Hizmetleri Genel Müdürlüğüne verdiğimiz; vaizler ve din hizmetleri uzmanları dosyasının ciddi manada ele alınmasını ve bu konuda oluşan mağduriyetin ivedilikle çözüme kavuşturulmasını talep ettik. Biz Mil-Diyanet Sen olarak kuruma sadece dosya sunmuyoruz, problemlere çözüm de öneriyor ayrıca dosyaların takibini yapıyoruz.”

Prof. Dr. Huriye Martı ise; ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerinin de İstanbul Sözleşmesine karşı olduklarını, bu sözleşmenin yerine daha iyisinin hazırlanarak yerine ikame edilmesini, süresiz nafaka hususunda da sendikamızla aynı kanaatte olduklarını belirttiler.

Özellikle TOKİ -Diyanet işbirliğiyle yapılacak lojman projemizi çok isabetli bir girişim olarak değerlendiren sayın Martı, bu konuyu sayın Erbaş’la da paylaşacağını ifade ettiler. Manevi tahribatın engellenmesi için yaptığımız çalışmaları takdir ettiğini ifade eden sayın Martı, RTÜK projesini çok önemsediklerini, çünkü tv dizileri ve programlarının aileyi ve toplumu ciddi manada ve menfi yönde etkilediğini belirttiler ve bu konuda Aile Bakanlığına büyük görevler düştüğünü ifade ettiler.

Sayın Martı, fahri Kur’an Kursu öğreticilerimizle ilgili olarak ücretlerinin asgari ücret seviyesine çıkarılması fikrini önemli ve değerli bulduklarını, esasen sayın Erbaş hocamızın da aynı kanaatte olduklarını ve bu konuyu en yüksek perdeden dile getirdiklerini, ayrıca cami elektrik faturaları probleminin henüz çözülemediğini ama Erbaş hocamızın bu konuyla yakından ilgilendiklerini de sözlerine eklediler.

Oldukça samimi bir havada geçen görüşmeye genel başkan yardımcıları Arif Şenel, Hacıduran Namlı ve denetim kurulu başkanı Salim Oyuncu da katıldılar.

 

huriyemarti

Powered By aSa