01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Bugün Diyanet İşleri Başkanlığımızda Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla düzenlenen “Cami Planlama ve Tasarımı Kılavuzu” tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı sıfatıyla biz de katıldık. Böyle önemli bir projeye imza atan Başkanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünü ve ilgili bakanlığı tebrik ediyoruz.

TOKİ başkanının da hazır bulunduğu tanıtım toplantısında keşke camilerimizin planlama, tasarım vb. problemlerinin yanında, camilerde görev yapan din görevlilerimizin yaşadıkları Lojman-Barınak sorunu da ele alınmış olsaydı. Şehir merkezlerinde genelde lojman bulunmamakta, ilçe, köy ve mezralarda görev yapan din görevlilerimiz ise elverişsiz ve sağlıksız meskenlerde barınmak zorunda bırakılmıştır. “Mesken ve barınak demeye bin şahit lazım” dedirten yapılarda eş ve çocuklarından ayrı ve uzakta görev yapan kardeşlerimizin bu feryadını TOKİ başkanının duymasını isterdik. Barınak olmadığı için görev yaptığı caminin ardiyesinde bir yatak ve bir yorganla yaşamaya çalışan görevlilerimiz de vardır maalesef. Mil-Diyanet Sen olarak iki defa görüştüğümüz TOKİ Başkan Yardımcısından olumlu bir dönüşün olmadığını da burada üzülerek ifade etmek isterim. Her toplantıda din görevlilerimizin 15 Temmuz'da okudukları selalara vurgu yapan yetkililerimize çağrıda bulunuyoruz: “Lütfen bir gün dahi olsa o köy ve mezralara gidiniz ve din görevlilerimizin hangi şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ediniz.”

Bu kapsamda;

Diyanet İşleri Başkanlığı görevine yeniden atanan Prof. Dr. Ali Erbaş'tan yeni döneminde lojman-barınak sorununun çözümü için daha aktif ve somut adımlar atmasını bekliyoruz. Madem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile böyle güzel projelere imza atılabiliyor; Öyleyse Lojman-Barınak sorununa ilişkin de aynı bakanlık ve ona bağlı TOKİ ile ortak projeler yapılabilir ve hayata geçirilebilir. Din görevlilerimiz bu aziz millete hizmet etmek için gece gündüz çalışmayı kendine vazife bilmiştir. Dolayısıyla yaşadıkları sorunların yetkililer tarafından duyulmasını ve artık somut adımların atılmasını talep etmektedirler. Bu sorunların çözecek olan Diyanet İşleri Başkanı ve değerli yöneticileridir.

Birikmiş sorunların yeni döneminde çözülmesi temennisiyle sayın başkanımıza başarılar diliyor, her zaman olduğu gibi hayırlı hizmetlerinde destekçisi olacağımızı buradan ilan ediyoruz.

Powered By aSa