01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Mil-Diyanet Sen olarak bir milletin asıl gücünün milli ve manevi değerlerine bağlı evlatları olduğuna inanıyoruz.

Son zamanlarda artan sosyal çürümüşlük ve ahlaki dejenerasyon ülkemiz insanını adım adım yok olmaya götürmekte olup, bizi biz yapan manevi ve ahlaki değerler birer birer hayatımızdan ve toplumsal yapımızdan sökülüp atılmaktadır. Adeta bir bilinç kirliliği uygulanarak toplumsal hafıza dumura uğratılmak istenmektedir.

Mil-Diyanet Sen olarak manevi kalkınmayı bir bütün olarak görüyor ve manevi kalkınmayı sağlamak mutlaka bir devlet politikası haline getirilmesini istiyoruz. Bunun için de en kısa zamanda "Manevi ve Ahlaki Kalkınma Yasası" çıkarılmasını önemsiyoruz.

Çıkarılacak bu yasa çerçevesinde öncelikle, eğitim sistemimiz ve eğitim felsefemiz muhteva ve programlar bakımından yeniden düzenlenerek din eğitiminin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için her türlü tedbir alınmalı ve aile yapımız korunmalıdır. Bu bağlamda ahlaki ve manevi tahribatın önlenmesinde ilk hedef ise ailenin korunması olmalıdır.

Toplumun temel direği olan aile müessesesi hızla çözülürken yuvalar yıkılmakta ve çocuklar kimsesiz kalmaktadır. Bu durum maalesef endişe veren boyutlara ulaşmıştır. Manevi ve ahlaki tahribatın, bazı medya kuruluşları eliyle sistemli bir şekilde gerçekleştirilmesi, milli ve manevi değerlerimizi korumak yerine ahlak dışı bir hayatı sürekli teşvik etmektedir.

Çıkarılacak "Manevi ve Ahlaki Kalkınma Yasası" ile gayri ahlaki faaliyetler yasal takipe alınmış olacaktır. Bu yasa ile başta MEB olmak üzere, Kültür bakanlığına, Aile bakanlığına, Diyanet İşleri Başkanlığına, İçişleri Bakanlığına ve RTÜK’e yeni yetkiler ve sorumluluklar verilecektir.

Ahlaki ve manevi tahribatın önlenmesinde ilk hedef "Ailenin Korunması" olacaktır. Aile kurumu toplumun nüvesi, en küçük organı ve temel taşıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde "Aile, Kadın ve Çocuğu Koruma Yüksek Kurulu" kurularak aile sağlam temeller üzerine inşa edilecektir. Eşlerin birbirlerine karşı vazife ve sorumlulukları öğretilecek, evlenme kolaylaştırılacak ve yaygınlaştırılacaktır.

Çıkarılacak "Manevi ve Ahlaki Kalkınma Yasası" ile toplumu ifsat eden eş cinsel LGBT dernekleri ve benzeri tüm örgütlerin faaliyetleri yasaklanacak, gençliğimizin milli ve manevi duyguları daha fazla dumura uğratılmasının önüne geçilmiş olacaktır.

 

Celaleddin GÜL

Genel Başkan

Powered By aSa