01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet kolunda kurulmuş bir sendika olduklarını söyleyen Gül, 5816 sayılı Kanun gibi "Minber Dokunulmazlığı" yasası istediklerini belirtti.

Gül, "Minber dokunulmazlığı talebinin esas gerekçesi şudur: Malumunuz olduğu üzere birkaç senedir Diyanet İşleri Başkanlığımıza karşı yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyaları yürütülüyor. Bunlara karşı ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu ciddi tedbirlerden bir tanesi de minber dokunulmazlığıdır. Diyanet İşleri Başkanımızın okuduğu iki hutbe maalesef mahkemelik oldu. Sonuç itibariyle yargının konusu oldu. Biz okunan hutbelerin gerek birinci hutbenin gerekse de Ayasofya’da okunan hutbenin hatta camide okunan hiçbir hutbenin yargının konusu olmaması gerektiğini savunuyoruz. Dolayısıyla okuduğumuz hutbelerin yargının ve mahkemelerin konusu olmaması için mutlaka kürsü ya da minber dokunulmazlığının Diyanet İşleri Başkanlığına getirilmesi gerekiyor. Çünkü okuduğumuz hutbeler yargının konusu olduğunda dinimiz ve dini değerlerimiz halkımız nezdinde itibar kaybına neden oluyor. Güven bunalımı ortaya çıkıyor." dedi.

"Minber dokunulmazlığının bir an önce TBMM’de gündeme getirilmesi gerekir"

Gül, "Bizim bu konuda iki teklifimiz var. Bunun kamuoyu nezdinde karşılık bulacağına inanıyorum. Bir defa İstanbul Sözleşmesi'nin iptalinin gerçekleşmesi gerekiyor. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemiz gerekiyor. İkincisi de minber dokunulmazlığının bir an önce TBMM’de gündeme getirilmesi gerekir. 83 milyon milletimiz bu gelişmelerden rahatsız, bunun bilinmesi lazım. Okunan hutbelerin bu kadar spekülasyon konusu yapılması itibar kaybına neden oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çok seçkin bir ekiple hazırlanan ve her Cuma okunan bir hutbe var. 81 ilde camilerde okutulan bu hutbelerin dokunulmazlığını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

01 4

 

01 1

 

01 301 2

 

mnber

Powered By aSa