01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Denetim Kurulu Başkanı Salim Oyuncu ile birlikte Niğde Müftülüğü personel toplantısına katıldı.

21 Mart Pazartesi günü, gerçekleştirilen mutad toplantıda konuşan Gül şunları söyledi: “Mil-Diyanet Sen olarak sendikal mecrada ilkleri gerçekleştirdik. Bizim iki yönlü bir çalışmamız var: Birincisi maaş zammı, özlük hakları vb. gibi personelle ilgili. Diğeri ise hepsinden önemli olup, ülkemdeki ahlaki erozyonla ilgilidir. Ülkemiz ekonomisinin içinde bulunduğu maddi sıkıntılardan bir şekilde çıkılır. Ancak manevi tahribatı ve erozyonu önlemek bunun kadar kolay değildir.”

3600 ek gösterge, maaş anlaşması ve sözleşmeli personelin sorunlarına da değinen Gül, din görevlilerinin lojman problemi için TOKİ başkan yardımcısıyla görüştüklerini de sözlerine ekledi. Genel başkan Gül, “Bugün, cami elektrik ve doğalgaz faturaları din görevlileri için büyük bir problemdir ve bunlar genel bütçeden ödenmelidir. Bunun için enerji bakan yardımcısı ile görüştük ve yapılacak bir düzenleme ile tüm enerji giderlerinin genel bütçeden ödenmesi için gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Gül, konuşma fırsatı verdikleri için İl Müftüsü Osman Ayas ve din görevlilerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Powered By aSa