01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

eceaa23f d45f 4662 b251 f74db5e74a38

Mil Diyanet Sen İstanbul İl Başkanlığı bu sabah saat 9:00’da Show tv önünde bir protesto ve basın açıklaması yaptı. Show tv’de yayınlanan ‘Kızılcık Şerbeti’ dizisini ve diziyi yayınlayan Show tv’yi protesto eden grup adına basın açıklamasını Bahçelievler ilçe başkanı Muhammet Faruk Gür okudu.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Show tv, tüm uyarılarımıza rağmen milli ve manevi değerlerimizi aşağılayan, İslami değerleri ayaklar altına alan “Kızılcık Şerbeti”  dizisini yayınlamaya  devam etmiştir. Dizide, İslam’ın en temel ibadetlerinden olan oruç ibadeti hafife alınmış, aşağılanmıştır. Yine İslam’ın emri olan tesettür ahlaksız eylemlere ve ilişkilere alet edilmiştir. Laiklik üzerinden inanan insanlara balans ayarı verilmeye çalışılmıştır. Bu sahneler İslami hassasiyeti olan hiçbir müslümanın kabul edebileceği bir durum değildir. Bu vesileyle biz Mil Diyanet Sen olarak bugün İslami hassasiyeti olan tüm Müslümanlar adına buradayız.

Bu itibarla; Show Tv yetkililerine buradan sesleniyor ve diyoruz ki; Siz kime hizmet ediyorsunuz? Dini değerlerimizi ahlaksız yayınlarınıza alet ederek neyi amaçlıyorsunuz? Bu sebeple Show Tv yöneticilerini, aziz milletimizden acilen özür dilemeye davet ediyoruz.

Mil Diyanet Sen olarak uzun zamandan beri Diyanet’in Rtük’te temsil edilmesini ve Rtük bünyesinde ‘Ahlak Denetim Kurulu’ kurulmasını ifade ediyoruz. Oluşturulacak bu kurul, dizi, sinema, sosyal medya ve dijital platformları ahlaki açıdan denetime tabi tutacak ve caydırıcı yaptırımlarda bulunacaktır.

Diğer taraftan, Ülkemiz bir hukuk devletidir. Mil Diyanet Sen olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de milli ve manevi değerlerimizin her daim savunucusu olacağımızı ve mukaddesatımıza saldıranlara karşı kararlı mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz.

Bu itibarla milli ve dini değerlerimizin iğrenç sahnelere konu edilmesini asla kabul etmiyoruz. Yapılan tüm bu ahlaksızlıklara karşı Akif’in diliyle: “Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın” diyerek cevap veriyoruz.

Tüm basın mensuplarına ve katılımcılara teşekkür ederiz.

Powered By aSa