01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Sendikal faaliyetler kapsamında yurt gezisi yapan Mil-DiyanetSen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Sivas’taydı.

Genel Başkan Yardımcıları Hacı Duran Namlı ve Ahmet Turan Görgün, Sivas Şube Başkanı İsa Kukuş ve İl yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir takım ziyaretlerde bulundular. Sivas İl Müftülüğüne yaptığı ziyarette İl Müftüsü Yusuf Akkuş’u makamında ziyaret eden Gül, sendikamız ve faaliyetlerimize ilişkin bilgiler verdikten sonra, Sivas’ta Mil-Diyanet Sen’in Şube olduğunu, yakında kongrenin yapılacağını ve bu vesileyle Sivas ziyaretlerini gerçekleştirdiğini ifade etti.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş da müftülük faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


SAHA VE ARAZİ SENDİKACILIĞI


Sivas Şube Başkanı İsa KUKUŞ ; "İki gün süren SİVAS teşkilat çalışmaları gayet verimli geçti. Önce Ahlak ve Maneviyat ilkesiyle yola çıkan sendikamız çok kısa zamanda hem büyük işlere imza attı, hem de Diyanet camiamızın büyük ilgi ve teveccühünü kazandı . Personelimizin ayağına giderek görev yaptıkları yerlerinde ilçelerinde hatta köylerinde ziyaret ederek hasbihal ettik" dedi
Şarkışla, Zara, Gölova, Akıncılar, Suşehri İlçelerimizde Müftülerimiz ve personel ile bir araya gelen Mil-DiyanetSen Genel Başkanı Celaleddin Gül; "Burada bir gerçeğin altını birlikte çizelim: Ülke ve toplum sorunlarıyla ilgilenmeyen insan zararsız değil, yararsız insandır. Biz din görevlilerinin yararlı insan olduklarını, ülkeyi ve milleti herkes gibi, hatta daha çok sevdiklerini aydın ve önder olduklarını iddia ediyoruz.
Sonuçta hepimiz kardeşiz ve ahlaki ölçülerde eleştiri yapacağız ve rakiplerimizi de çalıştıracağız. Farkındaysanız biz sahaya inince onlar da çalışmaya başladı. Demek ki rekabet olmayınca rehavet oluyormuş. Bugün sendikacılıkta yaşanan gerçek sorun ve problemin temel kaynağı güç zehirlenmesidir. Bizler sendikacılığı yeniden formatlıyoruz Bu çalışmalarımız içerisinde Diyanet İsleri Başkanlığımız'ın kurumsal kimliği kırmızı çizgimizdir. Milletimizin göz bebeği ve çimentosu diyebileceğimiz Diyanet İşleri Başkanlığını ve din görevlilerimizi korumak, kollamak sendikamızın ana gayelerindendir" dedi.


Yetkiyi Devralmaya Geliyoruz
Genel Başkan Gül ; "Bugüne kadar israf edilen ve kullanılmayan yetkiyi devralmaya geliyoruz. Yetkili sendika söyleminin içi boşaltılarak sıradan bir söylem haline dönüştürüldü ve adeta slogan sendikacılığı yapıldı işlerine geldiğinde yetkili sendikayız ama işlerine gelmediğinde de ne yapalım yapamıyoruz biraz daha güç veriniz bize şeklinde sürekli üye devşiren bu menfi anlayışı yıkmak için geliyoruz. Bizler bahane üretmek için değil ne pahasına olursa olsun problemleri çözmek için çalışacağız" dedi

Powered By aSa