01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

2022 Yılı İhtisas Kursu Kursiyer Seçim Sözlü Sınav Sonuçları açıklandı. Sınava katılan 1017 adaydan 360 erkek ve 33 kadın personel başarılı olarak tercih yapmaya hak kazandı. Sınavı kazanan 393 hocamızı tebrik ediyoruz.

Ancak, sözleşmeli kursiyerler sınavı kazandıklarına kadrolu arkadaşları kadar maalesef sevinemediler. Çünkü sözleşmeliler, kadrolu arkadaşları ile girdikleri aynı sınavda başarılı olmalarına rağmen yine yolluk ve harcırah alamayacaklar.

Sınavı kazananların çoğunluğunu teşkil eden sözleşmeli kardeşlerimiz, kadrolu arkadaşları gibi, eğitim merkezinin bulunduğu İl merkezine taşınacak, yolluk ve harcırah alamadıkları için 15-20 bin TL'ye ulaşan nakliyat masraflarını kendi cebinden karşılamak zorunda bırakılacaklar.

Yolluk ve harcırah ödenemeyecek olmasının sözleşmede yer alması, sözleşmeli personelin sürekli mağdur olacağı anlamına gelmekte olup, bu, hakkaniyete sığmamakta ve eşit işe eşit ücret ödenmesi kuralına ters düşmektedir.

Bu itibarla;

Öncelikle ve ivedilikle, mevzuatta yapılacak bir düzenleme ile sözleşmelilerin tüm hakları ödenmelidir. Konuya ilişkin hukuk mütaalaları ve alınan görüşler tekrar gözden geçirilmeli. Kadrolu arkadaşlarıyla aynı işi yapan sözleşmelilerin, sözleşmeli olmaları istismar edilmemeli ve hangi unvanda olursa olsun tüm sözleşmeli personele acilen kadro verilerek mağduriyetleri giderilmelidir.

Mil Diyanet Sen olarak bu mağduriyeti gidermek için atılması gereken tüm adımları ve çalışmaları yapmaktan geri durmayacağız. Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte sözleşmelilere kadro konusunun görüşüleceği komisyonda, sözleşmeli kardeşlerimizin geriye dönük alamadıkları yolluk, harcırah vb. tüm kayıpların telafisine ilişkin elimizden gelen çabayı mutlaka göstereceğiz.

 

Celaleddin Gül

Mil Diyanet Sen Genel Başkanı

Powered By aSa