01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Burhan İŞLİYEN hocamızın girişimleri ve Muhterem Başkanımızın tensipleriyle 03.01.2020 tarihinde cuma günü başkanlık makamına sendika başkanları olarak kabul edilmiştik, Diyanet tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş, Diyanet hizmet kolunda faaliyet gösteren ve genel merkezleri Ankara’da bulunan sendikaların genel başkanlarıyla son derece faydalı bir toplantı icra edilmişti.

Son derece faydalı bulduğumuz o toplantıda, güncel konular ve Diyanet camiamızın her kademesinde çalışan personelin tamamını ilgilendiren hususları dile getirme fırsatı bulmuş, katılımcı tüm sendikaların genel başkanları ayrı ayrı söz alarak çeşitli konularda görüşlerini paylaşmışlardı. Toplantı bitiminde ‘çok faydalı bir toplantı oldu, her iki veya üç ayda bu toplantıları tekrarlayalım’ şeklinde arzunuzu da dile getirmişti sayın başkanımız. Covid-19 salgını nedeniyle iptal edilen bütün toplantılar gibi yapılmasını beklediğimiz II. sendika başkanları toplantısı da doğal olarak iptal edilmişti.

Normalleşme sürecine girdiğimiz bu günlerde, Pandemi sonrası Diyaneti bekleyen sorunlar ve çözüm yolları, Kur’an kursları-hafızlık ve uzaktan eğitim konuları, camiler ve cemaatle namaz konuları, din görevlilerini ilgilendiren pandemi sonrası konular, binlerce kadro bekleyen ve görevlisi olmayan camilerimiz, 2020 yılı için söz verilen 9 bin 500 personelin alım tarihleri, sözleşmeli personellerimizin ivedi çözüm bekleyen sorunları, görevde yükselme sınav ve mülakat tarihleri konusu, kadro bekleyen binlerce vekiller ve fahri K.K. öğreticilerimizin durumu, rotasyona tabi personelin tayin iş ve işlemleri, vaiz ve murakıplarımızın talepleri, 26 Aralık’ta yapılacak 2020 yılı MBSTS sınavı, bir önceki MBSTS sonuçlarının geçerlilik süresinin uzatılması hususu, güncellenmesi gereken sınav takvimi, Diyaneti hedef alan saldırılar ve Başkanımıza yönelik yapılan suç duyurusu, TV dizi ve programlarının ahlaken denetimin daha sağlıklı yapılabilmesi işin Mil-Diyanet Sen’in ‘RTÜK’e bir üye de Diyanet Kontenjanından verilmesi teklifi gibi’ onlarca konunun etraflıca konuşulup istişare edileceği ikinci bir toplantı tüm sendikalarımızın arzusudur. 

Bu bağlamda; mezkûr konuların istişaresi amacıyla sayın başkanımıza aşağıdaki resmi yazı ile II. sendika başkanları toplantısı yapılmasını talep ettik.

toplantı.png

Powered By aSa